donderdag 19 februari 2009

Goed leiderschap

Ik kan het ook niet helpen, maar er is op dit moment meer te vertellen over de algemene economische toestand dan over toeleveren. En de algemene economische toestand beinvloedt de bedrijvigheid bij de toeleveranciers, die over het algemeen erg conjunctuur gevoelig zijn.

Wat mij opviel dat er in oktober, volgens onze regering, nog niets aan de hand was, en de storm (of eigenlijk de stilte) zou aan ons voorbij razen. In februari 1953 zouden we ook voor de storm veilig zijn achter de dijken, dus zo’n uitspraak geeft vertrouwen. Als niet schipper Evegroen, bij Niewerkerk aan de IJssel, op last van burgemeester Vogelaar zijn schip het gat in de dijk ingevaren was, zou half Zuid Holland onder water gelopen zijn. De afloop in Zeeland is bekend.

En nu blijkt opeens dat we vanaf afgelopen april al in de recessie zitten. Dat is natuurlijk een briljante vondst. De laatste recessies hebben meestal niet langer dan 1,5 a 2 jaar geduurd, en als we nu opeens al 9 maanden in recessie zitten, zijn we al halverwege! En bijna niemand had het nog echt heel erg gemerkt. Dus dan moet de tweede helft ook wel meevallen.

Ik vrees dat we er zo simpel niet van af komen, en ik blijf pleiten voor de MKB revolutie!

Geen opmerkingen: