donderdag 5 februari 2009

PANIEK !!

Vandaag schrijf ik maar weer iets over de algemene toestand. De aanleiding is een mailtje dat ik van de metaalunie kreeg. Onze club van werkgevers in de (MKB) metaal industrie publiceert ieder kwartaal zijn eigen Economische Barometer. En net nu het producenten en consumenten vertrouwen volgend de peilingen van januari iets lijkt te herstellen, komen deze onheilsprofeten met de peilingen van het vierde kwartaal van verleden jaar. Deze zijn wel aangevuld met een tussentijdse peiling in januari.

Vooral de vooruitzichten voor de verspanende toelevering kunnen mij niet echt aan het lachen maken. Maar ja, het zijn deels nog vooruitzichten van twee of drie maanden geleden. Ik weet niet wat ze vandaag nog waard zijn, laat staan morgen.

Tja, toen was het allemaal wat sombertjes, met die donkere dagen voor kerst in het vooruitzicht.
Maar nu daagt er ’s morgens al weer eerder licht aan de horizon, en zo lijkt het optimisme zich ook te ontwikkelen. Als de mensen inderdaad minder geld uitgeven aan auto’s, benzine en huizen, dan blijft er gewoon meer geld over voor de rest. En het grootste deel van de metaalunie leden maakt geen auto’s, huizen of benzine, dus waarom zijn we met zijn allen zo somber?

Geen opmerkingen: